Nationellt vintersportcentrum, NVC

Spara favorit 23 sep september 2019
B-labbet, NVC, testcykel, tester, Viktor Brännmark

Nationellt vintersportcentrum (NVC) är världsledande inom skidforskning. Vi är olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige och samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. 

Vid Nationellt vintersportcentrum har vi byggt upp en unik forskningsmiljö. Grunden är en stark forskning inom idrott, prestation och hälsa, med en absolut spetskompetens inom vinteridrott. 

Elitidrottare kommer till oss för att genomföra tester för utveckling och utvärdering men också för att träna. Målet för dem är att bli bäst i världen, vilket många också blir. Nästan alla svenska medaljörer från OS i Pyeongchang har en koppling till Nationellt vintersportcentrum. 

Även motionärer och helt otränade personer kan göra fysiska tester hos oss. Vi samarbetar också med företag som vill testa och utveckla till exempel nya material för idrott.

Mittuniversitetet ger utbildningar i idrottsvetenskap, med en stark koppling till Nationellt vintersportcentrum. Vid Mittuniversitetet finns också Skiduniversitetet, ett samarbete med Svenska Skidskytteförbundet och Svenska Skidförbundet där landslagsåkare med elitambitioner kan kombinera universitetsstudier med sin idrott. Vi genomför också uppdragsutbildningar. 

NVC i sociala medier

NVC-logotyp

Kontakt

Centrumledare
Glenn Björklund

Adress
Nationellt vintersportcentrum
Mittuniversitetet
Studentplan 4 
83140 ÖSTERSUND
VägbeskrivningLyssna

Vintersportcentrum i fokus

Mål 2 projekt

EU:s Mål 2 fond är en de främsta finansiärerna av forskning vid Mittuniversitetet.