Studera utomlands

Kanada

Evelinas tid i British Columbia

"Bara gör det! Var du än hamnar kommer det vara en häftig upplevelse och lärorik erfarenhet som du kommer minnas för livet!"

Prag

Möt Carl som pluggade en termin i Prag

"Jag har träffat massor av nya vänner från andra kulturer vilket har varit väldigt givande. Jag är redan sugen på att åka iväg igen!"

Julia pluggade på CQU Rockhampton, Australien och surfade mellan föreläsningarna

Julia surfade mellan föreläsningarna i Australien

"Jag har haft så enormt roligt och fått sett och gjort så mycket saker. Det har varit en av mina bästa upplevelser i livet!"

Vart kan jag åka?

Mittuniversitetet samarbetar med ett stort antal universitet och högskolor utomlands. Med vissa lärosäten sluts även särskilda avtal som gör att du som student kan vistas en tid vid ett värduniversitet någonstans i världen.

Sök i vår databas

Hur fungerar det?

turismvetenskap

Beroende på vilket program du väljer att läsa finns olika möjligheter till studier eller praktik utomlands. Det är bra om du tidigt börjar utforska när en utlandsperiod passar in i just din utbildning och vilka möjligheter som passar just dig.

Ansökningsprocess och stipendier

Andra internationella möjligheter

Internationella studenter, G-huset, Östersund

Mittuniversitetet erbjuder även vissa möjligheter till att plugga kortare perioder utomlands. Vi har också lärare och studenter från hela världen på campus. Du kan själv bli fadder åt en student från ett annat land.

Läs mer om dina möjligheter

Vem kan jag kontakta?

Studiesituation, A-huset/Grönborg, Sundsvall

Vid varje avdelning finns en internationella kontaktperson som kan berätta vad som passar just din utbildning. Du kan även kontakta International Relations Office för allmän information.

Välkommen att kontakta oss

Studentupplevelser